JOUW BELEVING CENTRAAL

Wonen in Burenberg, dat is leven volgens je eigen ritme in een groene oase. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de unieke parktuin. Het kloppende hart van de site die de nieuwe buurt van zuurstof voorziet. Het wordt de centrale ontmoetingsplek, waar het gezellig toeven is. De jongsten amuseren zich op het voorziene speelelement of rennen erop los in het gras.

Niet alleen de centrale parktuin staat in het teken van jouw beleving en sociale leven als bewoner. De drie grote collectieve privétuinen, die toegankelijk zijn voor de omwonenden, zijn eveneens op maat van spelende kinderen én de uitgelezen plek voor buren om elkaar te ontmoeten.

“In de schitterende parktuin kan je onbekommerd relaxen, terwijl de kinderen volop ravotten.”

Je intrek nemen in een prachtige omgeving als Burenberg is jouw garantie op een fantastische woonbeleving. Niet alleen de site en de omgeving zelf, maar ook de verschillende woningtypes die je hier aantreft, dragen daar hun steentje toe bij. Ontdek ze hier:

Net zoals in een wijk, staan ook in Burenberg verschillende woningtypes zij aan zij. Dat varieert van leuke eengezinswoningen tot een dynamische mix van een-, twee- en drieslaapkamerappartementen, een coliving-concept en enkele ondersteunende functies zoals een kantoorruimte. Dat diverse programma brengt leven in de brouwerij en bevordert het buurtgevoel. Ook het gezellige restaurant in de oude kapel tilt de beleving van de site naar een hoger niveau.
Als inwoner van Burenberg woon je niet op een eiland. Zo komen er bijvoorbeeld verschillende doorsteken, die voor een maximale doorwaadbaarheid van de site zorgen. Dat bevordert de verbondenheid van Burenberg met de omgeving.

Om een divers en gevarieerd woningaanbod op Burenberg te verzekeren, werd gekozen voor een samenwerking met twee gerenommeerde en kwalitatieve dienstverleners in de zorgsector. Onze eerste partner, Broeders van Liefde, is tevens de voormalige eigenaar van het kloostergebouw op de site. Na een duurzame en kwalitatieve renovatie nemen ze opnieuw hun intrek in de Westvleugel van dit gebouw. Hier worden een zorgkruispunt en 21 kamers voor beschut wonen voorzien, uitgebaat door de Alexianen Zorggroep, die onder het beheer van de Broeders van Liefde valt. 

Daarnaast zal onze tweede partner, Woonzorgnet-Dijleland, eigenaar worden van het woonzorgcentrum. Met reeds verschillende woonzorgcentra in en rond Leuven is Woonzorgnet-Dijleland de ideale keuze voor het uitbaten van de 46 woonzorgkamers en 27 assistentiewoningen die voorzien worden. Beide partners zullen samen hun steentje bijdragen om een uitstekende zorgverlening te voorzien voor de jongere en minder jonge gemeenschap op Burenberg.

Wens je meer informatie over BURENBERG?

Wil je graag alles weten over Burenberg?
Laat dan zeker je gegevens na en ontvang alle info in je mailbox.
    Logo ION