Bar Blue in Leuven: lokaal, samen, gezellig…

Sociale cohesie, duurzaamheid en bedrijvigheid: het zijn steevast de kernwaarden van ION bij de opstart van een nieuw project en dat is bij Burenberg in Leuven niet anders. Voor het uiteindelijke project van start gaat, werken we dan ook aan tijdelijke invullingen om het enorme potentieel van deze locatie extra in de kijker te zetten.

Zo lag het kloostergebouw van de Broeders van Liefde er al net iets te lang verlaten bij. Dat veranderde drastisch met de komst van Bar Bleu, een gezellige pop-up bar die deze plek weer vol leven blaast. Evenementenbureau Footstrap kreeg van Entrakt – de organisatie die de tijdelijke invullingen beheert – de regie in handen en toverde het klooster om tot een oergezellige zomer- en winterbar, een plek voor verfrissende ontmoetingen en gezellige warmte. Dit succesverhaal wordt in de lente en de zomer van 2020 ongetwijfeld vervolgd. De verklaring voor dit enthousiaste onthaal ligt bij enkele opvallende, bewuste keuzes. Zo werd Bar Bleu opgetrokken met behulp van vooral lokale partners. Meubilair, kunst, gastronomie…: het werd allemaal gevonden in Leuven zelf. Deze lokale inbedding sluit meteen perfect aan bij de visie van ION voor dit project.

Van klooster tot broeihaard

Als geen andere stad weet Leuven haar weelderige sociale mix te koesteren als een absolute rijkdom. Dat wordt meteen duidelijk wanneer je de plannen voor het oude klooster doorneemt: appartementen, een kantoorruimte, co-living spaces, studentenkamers en zelfs een zorgkruispunt van de Broeders van Liefde zorgen voor een aantrekkelijk aanbod voor een brede waaier aan geïnteresseerden.
Ook de prachtige authentieke kapel wordt uiteraard bewaard en gerestaureerd. Bedrijven en particulieren kunnen deze unieke plek momenteel huren voor vergaderingen, teamdagen… in een uiterst pittoresk kader. In het uiteindelijke project zal de kapel ongetwijfeld ook de bestemming krijgen die ze verdient, als horeca of andere ontmoetingsplaats.

Mensen samenbrengen in een duurzame, bruisende context: dat is het opzet. Zo zal deze plek al van voor de eigenlijke start haar reputatie van bruisende hotspot alle eer aandoen. We houden bewust leven in de brouwerij (of beter gezegd: ‘drukkerij’), zodat iedereen optimaal betrokken blijft bij dit inspirerende verhaal.

Foto credits: Footstrap Events 

WENS JE MEER INFORMATIE OVER BURENBERG?

Wil je graag alles weten over dit project?
Laat dan zeker je gegevens na en ontvang alle info in je mailbox.
    Logo ION