Een  voor de planeet

Bij ION is duurzaamheid een kernwaarde. Het neemt in alle projecten een centrale plaats in. Ook in Burenberg is dat zo. Dit betekent concreet dat we niet alleen maximaal inzetten op groen en strenge energienormen hanteren, maar zelfs veel verder gaan dan dat.
Het is onze ambitie om van Burenberg een energieneutraal project te maken. Dat doen we onder andere door zo veel mogelijk gebruik te maken van hernieuwbare energie. Zonnepanelen of het gebruik van warmtepompen voor de verwarming en de (passieve) koeling van de woningen zorgen daarvoor. Deze en tal van andere ingrepen beperken de ecologische voetafdruk aanzienlijk. Zo goed als alle woningen voldoen hierdoor aan de BEN-normen (dat betekent dat ze ‘Bijna EnergieNeutraal’ zijn).

“De Duurzaamheidsmeter Wijken van de Vlaamse overheid vormt de leidraad voor de duurzaamheidsambities van Burenberg. Zo realiseren we een woonconcept dat resoluut de blik op de toekomst richt.”

De slimme waterhuishouding op de site is eveneens een belangrijk duurzaamheidsaspect. Hierbij leggen we de klemtoon op de recuperatie en infiltratie van regenwater en het gebruik van groendaken. De duurzame renovatie en integratie van het bestaande erfgoed op de site, met de nieuwe invulling van het vroegere kloostergebouw en de authentieke kapel, draagt ook zijn steentje bij.

Duurzaamheid is een belangrijke, maar zeker niet de enige troef waarmee project Burenberg kan uitpakken. Via onderstaande links ontdek je de verschillende woningtypes in deze nieuwe buurt, alsook hun talloze pluspunten.
Last but not least is mobiliteit een essentiële factor in ons duurzaamheidsverhaal. Duurzaam wonen en duurzame mobiliteit gaan hand in hand op de Burenbergsite. Deze nieuwe wijk wordt volledig autoluw en het gebruik van fiets en openbaar vervoer wordt gestimuleerd.

Wens je meer informatie over BURENBERG?

Wil je graag alles weten over dit project?
Laat dan zeker je gegevens na en ontvang alle info in je mailbox.

Logo ION